O nás

 

Kdysi jsme byli mladí a aktivní, často jezdili po horách a hodně cestovali. Na cestách a outdoorových aktivitách jsme si zamilovali vlastnosti merino vlny a postavili na ní svůj základní šatník.

Pak se nám narodily děti a my jsme jim chtěli dopřát ten samý komfort. Chtěli jsme pro ně oblečení, ve kterém jim nebude ani zima, ani teplo, které bude příjemné na nošení a bude i hezky vypadat. Takové oblečení, jaké jsme na svých cestách po Skandinávii vídali v každém dětském obchodě a dokonce i v supermarketu. Ale u nás nebylo. Nedalo se tu sehnat. A když už se sehnalo, tak to bylo šíleně drahé, nemoderní, kousavé, nebo ošklivé.

Oblečení pro své děti jsme tedy začali objednávat v zahraničí. To byl výběr! Ty barvy, vzory, struktura... Netrvalo dlouho a objednávali jsme nejen pro sebe, ale i pro kamarády a známé. K e-shopu pak zbýval jenom krůček.

 Dnes už tak mladí nejsme, děti ale máme stále a stále se oblékáme do merino vlny od hlavy až k patě.

V našem internetovém obchodě jsme pro Vás připravili nabídku kvalitního vlněného oblečení pro Vás a Vaše děti. Merino vlna je unikátní přírodní materiál, jehož vlastnosti si zamilujete.

Naším cílem je přinášet Vám kvalitní výrobky z merino vlny od předních světových výrobců. Výrobky, které naleznete v našem obchodě jsou většinou vyráběny v Evropě a mají potřebné certifikáty OEKO-TEX® Standard 100 pro použití pro děti do 3 let. Ohledně zdraví a bezpečnosti neděláme kompromisy.

Kromě pečlivého výběru značek a sortimentu Vám nabízíme mnohaleté zkušenosti s vlněnými výrobky z pohledu uživatele. Stejně jako motýlek z našeho loga milujeme vlnu a neváháme se do ní oblékat od hlavy až k patě a to doslova. Pokud si nevíte rady s výběrem, obraťte se na nás, rádi Vám pomůžeme.

1

Naši výrobci:

2

 

Firma Janus byla založena již v roce 1895 v Norsku a v současné době patří mezi přední evropské výrobce spodního prádla. Od svého založení až doposud se celá produkce odehrává převážně v Norsku, což ve svém měřítku představuje unikát. Na Norském trhu má Janus vedoucí postavení a roste i jeho obliba v zahraničí. Janus je známý výrobou velmi jemného vlněného prádla a doplňků pro děti i dospělé. Firma Janus si zakládá na dlouhodobé tradici a zkušenostech ve zpracování vlny a výrobě vlněného oblečení. Výrobky Janus mají certifikaci OEKO-TEX® Standard 100, která zaručuje, že oblečení neobsahuje nežádoucí škodlivé látky. Výrobky firmy Janus pochází z tzv. mulesing-free merinovlny a firma Janus se aktivně zapojila do podpory organizací, které mají za cíl vymýtit tuto pro ovce velmi bolestivou proceduru.

 

3

 

Iobio je řada ekologicky šetrného oblečení pro děti rakouské firmy Popolini. Vizí této firmy byla výroba materiálů šetrných k přírodě i k pokožce a neustálý vývoj produktů založený na plnění skutečných potřeb dětí a jejich rodičů. Výrobky ze směsi vlny a hedvábí mají certifikaci OEKO-TEX® Standard 100 třídy 1, která zaručuje oblečení zcela bez nežádoucích škodlivých látek a jejich bezpečnost pro děti do 3 let. Výroba oblečení probíhá v maďarském Tiszalök.

4

 

ManyMonths™ je nová koncepce v oblékání nejmenších  - alternativa k oblečení, které oblékáte pouze krátkou dobu, alternativa k nepříliš  ryzím materiálům, alternativa k znečištěné Zemi. Výrobce Manymonths se specializuje na výrobu dětského rostoucího oblečení z čistě přírodních materiálů (vlna, biobavlna, konopí). Oblečení, které dlouho vydrží a je šetrné k životnímu prostředí, zároveň je funkční a díky nové barevné škále i slušivé.

 

5

Rodinná firma LASTING SPORT s.r.o. byla založena roku 1991 experty v oboru technologie vývoje a materiálů pro výrobu funkčního prádla a ponožek pro sport, outdoor, lov a jiné sportovní aktivity. Firma je velmi hrdá na to, že výrobky mají 100% původ v České Republice. Společnost minimalizuje dopad na životní prostředí, zejména při činnostech spojených s výrobou, rozvojem společnosti a vývojem nových produktů.  Spolupracuje pouze s dodavateli, kteří garantují a dodržují ekologické zpracování materiálů a etické zacházení se zvířaty

 

6

Dánská firma Joha patří mezi největší výrobce vlněného oblečení pro děti ve Skandinávii. Společnost byla založena v roce 1963 a od té doby až do dnes se řídí stejnými zásadami: kvalita bez kompromisů, nejjemnější vlna, padnoucí střih a dokonalý design. Firma Joha sídlí v Dánsku a všechny jejich výrobky jsou vyráběny v Evropě a to od úplného počátku - veskeré spřádání,barvení, pletení i šití až po konečnou expedici - vše je pod přísnou kontrolou samotného výrobce.

 

7

Dánská firma MP Denmark se specializuje na punčochové zboží - tedy ponožky a punčochy a to ze všech přírodních materiálů. U nás v eshopu najdete jejich vysoce kvalitní ponožky a zejména punčocháče z 80% merino vlny s úpravou superwash, které můžete prát v pračce s běžný prádlem.

Děkujeme a těšíme se na Váš nákup.

Váš tým minimol.cz