Firma Janus - přední výrobce oblečení z merina

Firma Janus - přední výrobce oblečení z merina

 

Firma Janus byla založena již v roce 1895 v obci Espeland nedaleko Bergenu. Zakladatel firmy, Anton S. Stephansen, byl označován za velkého snílka. A tím nejspíše i byl, jinak by si pro své podnikání jen těžko vybral místo v pusté hornaté krajině, stranou od tehdejší infrastruktury. Po celou dobu své existence firma sídlí na stejném místě, všechny historické budovy, včetně původního železničního nádraží vybudovaného pro potřeby firmy v roce 1899, jsou doposud zachovány, prošly kompletní rekonstrukcí a slouží jako muzeum, kulturní centrum a společenské místo. Firemní areál se nyní rozkládá na více než 20 000 m2. Firma Janus se tak významně zapsala do historie i současnosti ve svém okolí a slouží nejen jako ekonomický subjekt, ale i jako významný kulturní a společenský prvek ve svém okolí.

 

 

Převážná část výroby vlněného oblečení se doposud odehrává v Norsku. Výrobce tak má pod kontrolou celý proces výroby od zpracování surové vlny, barvení a tkaní až po šití a expedici. Vzhledem k velmi přísným environmentálním a etickým standardům, které v Norsku platí a jsou přísně dodržovány, máte u oblečení Janus naprostou jistotu zdravotní nezávadnosti.

 

 

Firma Janus po dobu své existence prokázala ohromující schopnosti přežití v neustále se měnícím prostředí textilního průmyslu. Tlak na cenu, měnící se technologie i celosvětové ekonomické problémy firmou otřásaly, ale nikdy ji nepoložily. Firma stále drží krok s moderními trendy, přičemž jejich nové kolekce Pro prince a princezny a Designwool jsou toho důkazem. Merino Janus patří k těm nejjemnějším na trhu, pro děti jen to nejlepší.

 

Nahlédnout do zákulisí výroby můžete v krátkém videu

 

Ve své vlasti patří firma Janus mezi nejoblíbenější výrobce vlněného oblečení. A Norové vědí, co je to zima!

 

Vlněné oblečení firmy Janus můžete zakoupit na našem eshopu www.minimol.cz