Letní cestování s dětmi

Letní cestování s dětmi

Cestování s dětmi

 

Ať už jedete na prázdniny k babičce nebo k moři, delší cesty autem s dětskými pasažéry jsou vždy náročné. Náročné nejen pro nás, rodiče, ale hlavně pro děti.

 

Dítě pevně upoutané v autosedačce na rozdíl od nás nemůže měnit posed, nemůže si za jízdy vyvětrat zpocená záda. V autosedačce je více zabořené. Materiál autosedaček je umělý, nesákne pot. V horkém létě je to opravdu nepříjemné v první řadě pro dítě. Klimatizace zapnutá naplno problém nevyřeší, naopak může následky ještě zhoršit – kombinace zpocené dítě a prudké změny teplot jsou výzvou i pro nejzdravější batole v okolí.

 

Ale sedět celé léto doma? Ani náhodou!

 

Vsaďte na osvědčenou kombinaci – funkční oblečení na tělo, bavlnu nebo bambus pod tělo.

 

Funkční oblečení má za úkol odvést pot od pokožky a udržet tělo v suchu. Nejlepší funkční materiál vymyslela sama příroda- ovčí vlna, která pot odvádí, ale sama nenasákne a ani vlhká nestudí. K výrobě oblečení se používá nejjemnější vlna merino, která nekouše a pro ještě lepší komfort se kombinuje s chladivým hedvábím.

 

Aby funkční oblečení mohlo splňovat svoji funkci, je potřeba pot odvést do jiné vrstvy, mimo pokožku, kde se bude moci vsáknout. Nejlepší nasákavý materiál je bavlna nebo bambus. Pokud pod dítě vložíte složenou bavlněnou plenu, tenký froté ručník, nebo třeba ušijete jednoduchý potah z vysloužilého prostěradla, zajistíte, že pot odvedený z pokožky dítěte se bude moci vsáknout. Během přestávek bavlněnou plenu jednoduše vyměníte za suchou. Merino oblečení zůstane krásně suché. Skvělou funkci plní i bambusové podložky ze savého froté.

 

Náš tip: vybírejte merino oblečení s nízkou gramáží. Skvěle poslouží letní merino s gramáží kolem 150 g/m2, nebo merino/hedvábné oblečení, které díky rostoucímu střihu vydrží opravdu dlouho a v chladnějším období ho využijete jako podvlékací.

 

Merino na jaro/léto